De aici puteți descărca online un certificat energetic. Acesta este un document cu caracter informativ ce este obligatoriu atunci când un spațiu se închiriază, vinde sau se recepționează.

Dacă sunteți în căutarea unui auditor energetic și aveți nevoie de un certificat energetic în mai puțin de 24 de ore trimiteți un email la adresa: contact@idealproiect.com și vom reveni în cel mai scurt timp pentru informații suplimentare.

Formatul de certificat energetic a fost modificat în anul 2023 prin noul MC001 – 2022 (publicat în monitorul oficial în luna ianuarie 2023).

Noul format de certificat energetic poate fi downloadat de pe această pagină. Fișierele sunt în format word, adică sunt fișiere ușor accesibile.

Dacă sunteți auditor energetic atunci trebuie să folosiți o aplicație pentru emiterea certificatelor energetice. O astfel de aplicație, cea mai utilizată, este www.TermicG.RO .

El diferă în funcție de tipul de obiectiv: clădire sau apartamente.

Certificatul energetic pentru clădire se poate descărca accesând linkul de mai jos.

Certificatul energetic pentru apartamente se poate descărca accesând linkul de mai jos.

Certificatele energetice se întocmesc de către auditorii energetici. Nu oricine poate întocmi certificatul energetic. Fiecare certificat energetic se înregistrează într-un registru și are un număr unic.

Certificatele energetice conțin informații privind consumurile de energie și emisiile de dioxid de carbon rezultate în urma exploatării curente a unei clădiri.

Principalele consumuri luate în considerare sunt cele de energie pentru: încălzire, climatizare, ventilare, preparare apă caldă menajeră, iluminat interior.

Atenție să nu faceți confuzia între un certificat energetic și auditul energetic pentru clădiri. Auditul energetic se întocmește tot de către auditorul energetic dar ele conține informații despre starea clădirii și propune și soluții care devin obligatorii pentru proiectanți , investitori și executanți.